töltött hokkaido tök
fotó: Madeline Lu

A töltött hokkaido tök ízlés szerint variálható finom és laktat fogás, ráadásul gyorsan összedobható tepsis egytálételként is megállja a helyét. 

A japán hokkaido tök az elmúlt években egyre több helyen bukkan fel a hazai boltokban. A vékony bőrű, narancssárga színű téli finomság az egyik legédesebb tökfajta, így önmagában, sütőben készítve is nagyon finom, ha azonban csavarnánk egyet a dolgon, akkor érdemes kipróbálni a töltött verziót, így még látványosabb és sokrétűbb lesz a végeredmény.

Töltött hokkaido tök

1 kg hokkaido
200 g darált hús
1 póréhagyma
1 paradicsom(ok)
1 marék petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál tejföl
100 g feta sajt
Cayenne-i bors

vaj

A töknek a felső részét levágjuk, kikaparjuk a magokat, majd 180 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük.

Közben a póréhagymát felvágjuk, fokhagymát felaprítjuk, paradicsomot felkockázzuk. A darált húst kevés vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét, és körülbelül még öt percig együtt pirítjuk őket.

Megszórjuk a cayenne borssal és az apróra vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, majd a tejfölt is hozzákeverjük.

A keverékkel megtöltjük a tököt, majd néhány kocka feta sajttal is megszórjuk.

A tökre visszahelyezzük a tetőt, majd 180 fokra előmelegített sütőben még 20 percig sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: