Ha a jól bevált zöldség krémlevesek helyett kipróbálnál valami újat, akkor kezd a sültsárgarépa-krémleves receptjével, amely egészséges, finom, és nem utolsósorban az elkészítése sem egy ördöngösség. 

Bár a répakrémleves nem tartozik a legnépszerűbb krémleves-félék közé, a sült sárgarépából készült változat annyira különleges, hogy feltétlenül érdemes neki adni egy esélyt. Az elkészítése egyébként roppant egyszerű, a hagyományos répakrémleveshez képest szinte csak annyi a különbség, hogy a zöldségeket nem főzzük, hanem megsütjük a sütőben.

Sültsárgarépa-krémleves

1 kg sárgarépa
2 db kisebb krumpli
1 l alaplé
2 dl főzőtejszín
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 tk curry
kakukkfű
1 ek chilipehely (opcionális /tálaláshoz/)
só, bors

A megtisztított sárgarépát karikára, a burgonyát félbevágjuk (a héj maradhat). Teszünk rá 2 evőkanál olívaolajat, a kakukkfüvet és a curryt, majd az egészet jól összeforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a répát és a burgonyát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40 perc alatt megsütjük.

A hagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sült répát és a megpucolt krumplit. (Néhány darab répát félreteszünk a tálaláshoz.)

Felöntjük az alaplével, majd összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, és pár percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a chilipehellyel.

Sült répával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: