A fehérrépa-krémleves fűszeres, krémes és meleg, ráadásul könnyen és gyorsan összedobható, és akár diétásan is elkészíthető.  

A fehérrépaként emlegetett petrezselyemgyökér nemcsak a húslevesbe és a vadas mártásba finom, de önmagában, krémlevesnek is megállja a helyét. Tele van értékes anyagokkal, többek között C- és K-vitamint, jódot, rezet és vasat tartalmaz, ráadásul nagy mennyiségű rost is található benne, így az emésztésre is jó hatással van.

A fehérrépa-krémleves elkészítése igazán egyszerű, egy szempillantás alatt összedobhatjuk, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy közepesnél nagyobb példányokat ne vásároljunk, mert azoknak fás lehet a közepe.

Fehérrépa-krémleves 

1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5-6 db nagyobb fehérrépa
2 db sárgarépa
ujjnyi gyömbér
200 ml tejszín/kókusztejszín
ízlés szerint szerecsendió
1 kocka házi nedves ételízesítő, ennek hiányában tyúkhúsleves
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
étolaj
ízlés szerint petrezselyem

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd rádobjuk az olajra. Miután kicsit megdinszteltük, mehet rá a karikára vágott fehérrépa, sárgarépa és gyömbér. Együtt megpároljuk, majd hozzáadjuk az ételízesítőt, és az összezúzott fokhagyma-gerezdeket.

Amint kellően összeértek az ízek, felöntjük annyi vízzel, hogy épp hogy ellepje. Szükség esetén utánsózunk.

Ha minden megfőtt (kb. 20-25 perc), leturmixoljuk az egészet. Ezután nyakonöntjük a tejszínnel, reszelünk rá szerecsendiót. A legvégén az apróra vágott petrezselyemmel is megszórjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: