A csicsókakrémleves finom, gyorsan elkészíthető és egészséges fogás, ami jó szolgálatot tesz a rohanós hétköznapokon, amikor nem sok idő jut a főzésre.
Csicsókából szinte bármit készíthetünk, legyen szó köretről, főzelékről, főételről vagy épp levesről. A csicsókakrémleves olyan tápláló, hogy önmagában is megállja a helyét, tele van káliummal, kalciummal, magnéziummal, foszforral és cinkkel, a vitaminok közül pedig C-, B1-, B2-vitaminnal.
A levest a tejszín lágyítja, az pedig már csak hab a tortán, hogy mindössze 30 perc alatt elkészül, így a rohanós hétköznapokon sem okozhat gondot az elkészítése.
Csicsókakrémleves
ízlés szerint bors (frissen őrölve)
A csicsókát meghámozzuk, majd folyó víz alatt körömkefével átdörzsöljük. A krumplit szintén meghámozzuk, megmossuk.
Vajon apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát párolunk, majd beletesszük az összevágott csicsókát és a burgonyát, utána pedig felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
Ha a csicsóka megfőtt, beleöntjük a tejszínt, majd botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A legvégén hozzáadjuk a vízzel kikevert keményítőt is. Folyamatosan kavargatva összefőzzük. Csicsókachip-szel vagy reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]