Ha könnyű, ám ízletes reggelire vágysz, esetleg vendégeket vársz, akkor dobj össze egy finom lazackrémes szendvicset, amely szűk 5 percedbe tellik csupán.
Egy lazackrémes falatka vagy kenyér nem csak remek reggeli, de egészséges és fancy vendégváró is.
Azt mindenki tudja, hogy a halfogyasztásnak számos előnye van, de miért is olyan kirívóan egészséges a lazac? Megtalálható benne az élénk rózsaszín árnyalatot adó astaxantin nevű anyag, amelyről bebizonyították, hogy DNS-védő hatása van, mivel csökkenti az egyik gyulladásjelző fehérje mennyiségét a vérben, illetve azokét, amelyek hozzájárulnak a DNS károsodásához. Emellett pedig kiemelkedően nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, ami azért is fontos, mert a szervezetünk önmagától nem képes előállítani, így azokat csak táplálkozással tudjuk bevinni.
Mi ezúttal pirított kiflikarikákra halmoztuk a finom rózsaszín lazackrémet.
Hozzávalók
A füstölt lazacot és az újhagymát vágjuk fel apróra.
A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát és a lazacot, keverjük alaposan össze (a sózással vigyázzunk, mert a lazac is sós). Fóliával lefedve tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Közben karikázzuk fel a kiflit, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, közepes hőmérsékletű sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Tálaláskor kanalazzuk a lazackrémet a kiflikarikákra, és úgy kínáljuk.
Borítókép forrása: Pinterest
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…