Ha könnyű, ám ízletes reggelire vágysz, esetleg vendégeket vársz, akkor dobj össze egy finom lazackrémes szendvicset, amely szűk 5 percedbe tellik csupán.
Egy lazackrémes falatka vagy kenyér nem csak remek reggeli, de egészséges és fancy vendégváró is.
Azt mindenki tudja, hogy a halfogyasztásnak számos előnye van, de miért is olyan kirívóan egészséges a lazac? Megtalálható benne az élénk rózsaszín árnyalatot adó astaxantin nevű anyag, amelyről bebizonyították, hogy DNS-védő hatása van, mivel csökkenti az egyik gyulladásjelző fehérje mennyiségét a vérben, illetve azokét, amelyek hozzájárulnak a DNS károsodásához. Emellett pedig kiemelkedően nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, ami azért is fontos, mert a szervezetünk önmagától nem képes előállítani, így azokat csak táplálkozással tudjuk bevinni.
Mi ezúttal pirított kiflikarikákra halmoztuk a finom rózsaszín lazackrémet.
Hozzávalók
A füstölt lazacot és az újhagymát vágjuk fel apróra.
A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát és a lazacot, keverjük alaposan össze (a sózással vigyázzunk, mert a lazac is sós). Fóliával lefedve tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Közben karikázzuk fel a kiflit, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, közepes hőmérsékletű sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Tálaláskor kanalazzuk a lazackrémet a kiflikarikákra, és úgy kínáljuk.
Borítókép forrása: Pinterest
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…