Ha extrábbra vágynánk a sima tükörtojásnál, akkor itt az ideje túllépni a kereteken: a muffinformába ütött tojás például egészen káprázatos reggeli.
A tojásos reggeliknek nincs párja, és mi is gyakorta készítjük, ám egy idő után meg lehet unni a rántotta-tükörtojás-főtt tojás kombót. Ám mivel a tojás egy nagyon jól variálható étel, a muffinformába pedig lényegében bármit lehet pakolni, miért ne lehetne ezt a kettőt összepárosítani?
A muffinsütő tepsit eleinte édességek előállítására kezdték használni, aztán rádöbbentek, hogy lényegében bármit bele lehet pakolni, így lényegében nem csak desszert, de reggeli, ebéd és vacsora is készíthető általa.
A muffinformába ütött tojás egy nagy klassz kis reggeli, amellyel egészen tuti, hogy sokáig nem fogunk megéhezni.
Egy muffinsütőt kenj ki olajjal, és mindegyik mélyedést béleld ki két szelet baconnel. A kilógó végeket hajtsd vissza. Az alját szórd meg reszelt sajttal, de tehetsz bele kenyeret, paradicsomot, paprikát vagy bármilyen más zöldséget is. Üsd bele egyesével a tojásokat, és sózd, borsozd ízlés szerint. A tetejére dobj petrezselymet.
Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd 10-15 percig. Akkor jó, ha a bacon szép piros. Ha a szalonna túl gyorsan sül, a tojásfehérje még folyós, akkor takard le alufóliával. Amikor kész, nagyon óvatosan, kanállal szedd ki a tojásokat a formából. Tálalásig feltétlenül tartsd melegen.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…