A sütőtökös zabkása remek őszi reggeli, amit feltétlenül érdemes kipróbálni, ha végre mindenki együtt reggelizik, és sietni sem kell.
Ha unod már a szendvicset, a bundás kenyeret, a müzlit és a sima főtt tojást, akkor érdemes kicsit extrább fogások után nézni, és feldobni a megszokott repertoárt. A zabkása amellett, hogy finom, egészséges és laktató, variálni is remekül lehet. Többek között sütőtökös verzióban is létezik, amivel igazán őszies hangulatot varázsolhatsz a reggelekbe.
A sütőtököt kis kockákra vágjuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
A zabpelyhet megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval, ráöntjük a felforralt mandulaitalt és a vizet, majd 5percig állni hagyjuk.
Az elkészült tököt villával összetörjük, és a mézzel együtt hozzákeverjük a zabkásához. Forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…