Fotó: Physicians Comittee for Responsible Medicine
A sütőtökös zabkása remek őszi reggeli, amit feltétlenül érdemes kipróbálni, ha végre mindenki együtt reggelizik, és sietni sem kell.
Ha unod már a szendvicset, a bundás kenyeret, a müzlit és a sima főtt tojást, akkor érdemes kicsit extrább fogások után nézni, és feldobni a megszokott repertoárt. A zabkása amellett, hogy finom, egészséges és laktató, variálni is remekül lehet. Többek között sütőtökös verzióban is létezik, amivel igazán őszies hangulatot varázsolhatsz a reggelekbe.
A sütőtököt kis kockákra vágjuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
A zabpelyhet megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval, ráöntjük a felforralt mandulaitalt és a vizet, majd 5percig állni hagyjuk.
Az elkészült tököt villával összetörjük, és a mézzel együtt hozzákeverjük a zabkásához. Forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…