Fotó: Physicians Comittee for Responsible Medicine
A sütőtökös zabkása remek őszi reggeli, amit feltétlenül érdemes kipróbálni, ha végre mindenki együtt reggelizik, és sietni sem kell.
Ha unod már a szendvicset, a bundás kenyeret, a müzlit és a sima főtt tojást, akkor érdemes kicsit extrább fogások után nézni, és feldobni a megszokott repertoárt. A zabkása amellett, hogy finom, egészséges és laktató, variálni is remekül lehet. Többek között sütőtökös verzióban is létezik, amivel igazán őszies hangulatot varázsolhatsz a reggelekbe.
A sütőtököt kis kockákra vágjuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
A zabpelyhet megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval, ráöntjük a felforralt mandulaitalt és a vizet, majd 5percig állni hagyjuk.
Az elkészült tököt villával összetörjük, és a mézzel együtt hozzákeverjük a zabkásához. Forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…