Egy jó házi tortilla lap a tökéletes taco, burrito és wrap alapja, amit otthon is pikk-pakk elkészíthetünk.
Hatalmas tévedés, hogy otthon nem lehet jó tacót, burritót vagy wrappot összerakni, sőt talán ennél egyszerűbb műfaj nem is létezik a világon. Az összetevőknek csupán a fantáziánk szab határt, ráadásul mi dönthetjük el, hogy félbehajtva vagy éppen feltekerve fogyasztjuk az aztékok óta ismert különleges fogást.
A kukoricaliszt, víz és só felhasználásával készült lapos palacsinta a boltokban is megvásárolható, de össze nem hasonlítható a házi változattal. Szerintünk megér egy próbát!
A tészta elkészítéséhez egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, a sót és ízlés szerint nagyobb mennyiségű oregánót. Hozzáadjuk az olaja és a vizet, majd összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Fontos, hogy ne legyen túl kemény a tészta!
A tésztát nyolc felé osztjuk, cipókat formázunk belőle, majd egy lisztezett felületen kinyújtjuk papírvékonyra és kör alakúra. Száraz, ám felmelegített serpenyőben a lapok mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. A házi tortilla lap akkor van kész, ha kissé felpúposodott, és barna foltok jelentek meg rajta. Tálaláskor ha szükséges, felmelegíthetjük serpenyőben vagy mikróban.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…