Fotó: Tasty Kitchen
Egy jó házi tortilla lap a tökéletes taco, burrito és wrap alapja, amit otthon is pikk-pakk elkészíthetünk.
Hatalmas tévedés, hogy otthon nem lehet jó tacót, burritót vagy wrappot összerakni, sőt talán ennél egyszerűbb műfaj nem is létezik a világon. Az összetevőknek csupán a fantáziánk szab határt, ráadásul mi dönthetjük el, hogy félbehajtva vagy éppen feltekerve fogyasztjuk az aztékok óta ismert különleges fogást.
A kukoricaliszt, víz és só felhasználásával készült lapos palacsinta a boltokban is megvásárolható, de össze nem hasonlítható a házi változattal. Szerintünk megér egy próbát!
A tészta elkészítéséhez egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, a sót és ízlés szerint nagyobb mennyiségű oregánót. Hozzáadjuk az olaja és a vizet, majd összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Fontos, hogy ne legyen túl kemény a tészta!
A tésztát nyolc felé osztjuk, cipókat formázunk belőle, majd egy lisztezett felületen kinyújtjuk papírvékonyra és kör alakúra. Száraz, ám felmelegített serpenyőben a lapok mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. A házi tortilla lap akkor van kész, ha kissé felpúposodott, és barna foltok jelentek meg rajta. Tálaláskor ha szükséges, felmelegíthetjük serpenyőben vagy mikróban.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…