Egy jó házi tortilla lap a tökéletes taco, burrito és wrap alapja, amit otthon is pikk-pakk elkészíthetünk. 

Hatalmas tévedés, hogy otthon nem lehet jó tacót, burritót vagy wrappot összerakni, sőt talán ennél egyszerűbb műfaj nem is létezik a világon. Az összetevőknek csupán a fantáziánk szab határt, ráadásul mi dönthetjük el, hogy félbehajtva vagy éppen feltekerve fogyasztjuk az aztékok óta ismert különleges fogást.

A kukoricaliszt, víz és só felhasználásával készült lapos palacsinta a boltokban is megvásárolható, de össze nem hasonlítható a házi változattal. Szerintünk megér egy próbát!

házi tortilla
Fotó: Simply Delicious

Hozzávalók 8 darab tortillához 

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 1 tk
  • 1 tk oregano
  • 4 ek olaj
  • 1.2 dl víz

A tészta elkészítéséhez egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, a sót és ízlés szerint nagyobb mennyiségű oregánót. Hozzáadjuk az olaja és a vizet, majd összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Fontos, hogy ne legyen túl kemény a tészta!

A tésztát nyolc felé osztjuk, cipókat formázunk belőle, majd egy lisztezett felületen kinyújtjuk papírvékonyra és kör alakúra. Száraz, ám felmelegített serpenyőben a lapok mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. A házi tortilla lap akkor van kész, ha kissé felpúposodott, és barna foltok jelentek meg rajta. Tálaláskor ha szükséges, felmelegíthetjük serpenyőben vagy mikróban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: