A tavaszi tekercs nevű kínai ételt szinte mindenki szereti, általában még azok is, akik máskülönben nem rajonganak a távol-keleti konyha különleges ízeiért.  

Az egészséges kínai tekercs tele van zöldségekkel, ami friss és üde étel lévén kiválóan alkalmas egy húsmentes nap átvészelésére. Az elkészítéséhez szinte egész biztos, hogy minden van otthon, kivéve talán a rizspapírt, de annyi baj legyen, hiszen azt egy mezei réteslappal is tökéletesen helyettesíteni lehet.

tavaszi-tekercs
Fotó: Simply Home Cooked

Hozzávalók

7 dkg tofu
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db vöröshagyma
10 dkg csemegekukorica (3 ek)
1 teáskanál napraforgó olaj
1 ek oregánó
1 teáskanál bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 db réteslap
Tálaláshoz: édes chiliszósz

 

A tofut és a sárgarépát egy nagy lyukú reszelő segítségével lereszeljük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk.

Kevés olajon, serpenyőben hirtelen, nagy lángon (nem kell teljesen megsütni, kb 2-3 percig csak) összesütjük a tofut, a répát, a hagymát és a kukoricát. A végén hozzáadjuk a fűszereket.

3 db réteslapot egy nedves konyharuhára egymásra helyezünk. A lapokat négy felé vágva megtöltjük a zöldséges-tofus töltelékkel.

A lapok két szélét behajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a tetejüket olajjal megkenjük.

Forró sütőben szép barnára sütjük őket. Kész is az isteni tavaszi tekercs, amelyet édes chili-szósszal a legfinomabb tálalni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: