Ha percek alatt kell csodát művelnünk, akkor itt van nekünk a paradicsomos garnéla receptje, amivel egyszerűen nem tudunk mellélőni. 

Valami oknál fogva sokan félnek a garnéla elkészítésétől, pedig nem kell. A páncélosok ugyanis pillanatok alatt elkészíthetőek, nagyon finomak és remekül mennek a különféle szószokhoz. A garnéla és a paradicsom például verhetetlen párost alkot együtt, ezért most egy ilyen receptet mutatunk Nektek.

paradicsomos garnéla | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Instant Pot Eats

Hozzávalók

  • 4 aszalt/szárított paradicsom (helyettesíthető friss koktél paradicsommal is)
  • 500 g garnélarák
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 dl paradicsompüré
  • vaj a sütéshez
  • apróra vágott friss petrezselyemlevél
  • chiliszósz (ízlés szerint)

Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd több részletben megsütjük rajta a a garnélarák mindkét oldalát (kb. 1-2 percig). Fontos, hogy ne süssük szét őket, az állaguk maradjon csak gumiszerű. Ha kész van, vegyük le a tűzről, majd egy másik serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg (kb. 30 másodperc) az apróra vágott fokhagymát.

Ezután mehet a fokhagymához az aszalt paradicsom (vagy a félbevágott koktélparadicsom), a chiliszósz, a só, a bors és egy kiskanál pirospaprika. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul. Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a megpirított garnélarákot, a paradicsomszószt és sok-sok apróra vágott petrezselyemzöldet. Főzzük össze kb. 10 percig.

Kész is az isteni paradicsomos garnéla, köretként készíthetünk hozzá spagettit vagy párolt rizst, de tunkolni is ér!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: