Fotó: Wondering Spice
Ha percek alatt kell csodát művelnünk, akkor itt van nekünk a paradicsomos garnéla receptje, amivel egyszerűen nem tudunk mellélőni.
Valami oknál fogva sokan félnek a garnéla elkészítésétől, pedig nem kell. A páncélosok ugyanis pillanatok alatt elkészíthetőek, nagyon finomak és remekül mennek a különféle szószokhoz. A garnéla és a paradicsom például verhetetlen párost alkot együtt, ezért most egy ilyen receptet mutatunk Nektek.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd több részletben megsütjük rajta a a garnélarák mindkét oldalát (kb. 1-2 percig). Fontos, hogy ne süssük szét őket, az állaguk maradjon csak gumiszerű. Ha kész van, vegyük le a tűzről, majd egy másik serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg (kb. 30 másodperc) az apróra vágott fokhagymát.
Ezután mehet a fokhagymához az aszalt paradicsom (vagy a félbevágott koktélparadicsom), a chiliszósz, a só, a bors és egy kiskanál pirospaprika. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul. Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a megpirított garnélarákot, a paradicsomszószt és sok-sok apróra vágott petrezselyemzöldet. Főzzük össze kb. 10 percig.
Kész is az isteni paradicsomos garnéla, köretként készíthetünk hozzá spagettit vagy párolt rizst, de tunkolni is ér!
[sc name=”facebook” ]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…