Fotó: Smitten Kitchen
Bár elsőre furán hangozhat, de a tészta és a citrom nagyon jól passzol egymáshoz, erre az egyik legjobb bizonyíték a Pasta al Limone.
Igaz, még csak február végén járunk, de olyan elemi erővel tört be a tavasz, ahogy nem is gondoltuk volna. Bár elképzelhető, hogy ez csak átmeneti állapot, de mi már elkezdtük felkutatni azokat az ízeket, melyek jól passzolnak a tavaszhoz, és kissé könnyítenek a téli, nehéz ételekkel megterhelt gyomrunkon.
A Pasta al Limone egy végtelenül egyszerű tésztaféle, amely friss, könnyed és csupán öt alapanyag kell hozzá: tészta, vaj, fokhagyma, parmezán és az elmaradhatatlan citrom!
Lobogó sós vízben tegyük fel a spagettit főni. (Ha nagyon profi vagy a konyhában, vagy egyszerűen odavagy a citromért, akkor a tésztát együtt is főzheted az egyik meghámozott, kifacsart citrommal) A tészta pedig al dente-re főjön, úgy az igazi.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a citromok levét, a vajat, a tört színes borsot, zúzott fokhagymát és a reszelt parmezén felét.
Ha kész a spagetti, szűrjük le, és forgassuk bele a fűszeres, vajas citromlébe (ha nem elég krémes, mehet hozzá a maradék főzővízből egy kis merőkanállal).
Forrón tálaljuk, szórjuk meg a maradék parmezánnal!
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…