Fotó: Smitten Kitchen
Bár elsőre furán hangozhat, de a tészta és a citrom nagyon jól passzol egymáshoz, erre az egyik legjobb bizonyíték a Pasta al Limone.
Igaz, még csak február végén járunk, de olyan elemi erővel tört be a tavasz, ahogy nem is gondoltuk volna. Bár elképzelhető, hogy ez csak átmeneti állapot, de mi már elkezdtük felkutatni azokat az ízeket, melyek jól passzolnak a tavaszhoz, és kissé könnyítenek a téli, nehéz ételekkel megterhelt gyomrunkon.
A Pasta al Limone egy végtelenül egyszerű tésztaféle, amely friss, könnyed és csupán öt alapanyag kell hozzá: tészta, vaj, fokhagyma, parmezán és az elmaradhatatlan citrom!
Lobogó sós vízben tegyük fel a spagettit főni. (Ha nagyon profi vagy a konyhában, vagy egyszerűen odavagy a citromért, akkor a tésztát együtt is főzheted az egyik meghámozott, kifacsart citrommal) A tészta pedig al dente-re főjön, úgy az igazi.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a citromok levét, a vajat, a tört színes borsot, zúzott fokhagymát és a reszelt parmezén felét.
Ha kész a spagetti, szűrjük le, és forgassuk bele a fűszeres, vajas citromlébe (ha nem elég krémes, mehet hozzá a maradék főzővízből egy kis merőkanállal).
Forrón tálaljuk, szórjuk meg a maradék parmezánnal!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…