Fotó: Levantine Recipes
A könnyed, krémes fetakrém kenyérre kenve és mártogatósnak is isteni, a fűszerekkel azonban érdemes gazdagon bánni.
Hétköznap sok mindenre van idő, de arra, hogy órákat álljunk a konyhába, csak nagyon ritkán. Ilyenkor jönnek jól a gyors vacsoraötletek, azok a fogások, amelyek hipp-hopp elkészülnek, finomak és tartalmasak, amivel az egész család jóllakik. A pikáns fetakrém éppen ilyen, pillanatok alatt összedobhatható, kenyérre kenve vagy mártogatósnak pedig azonnal fogyasztható.
A húsmentes kence kalóriatartalma viszonylag alacsony, így a diétába is jól beleillik. Ha a feta sósságát ellensúlyozni szeretnénk, akkor érdemes beletenni egy kevés krémsajtot, ettől harmonikusabb, selymesebb lesz a végeredmény.
A fetát, a friss sajtot, a gerezd fokhagymát, az olívaolajat és a frissen őrölt fekete borsot egy keverőedénybe tesszük, majd botmixer segítségével pépesítjük.
A petrezselymet és a bazsalikomot felaprítjuk. Ezután a chilipaprika magvait eltávolítjuk, majd egész apróra felkockázzuk, és már csak egy kanállal hozzákeverjük a fetás masszához.
Kenyeret pirítunk, zöldségeket szelünk, majd jóízűen belakmározzuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…