Fotó: Levantine Recipes
A könnyed, krémes fetakrém kenyérre kenve és mártogatósnak is isteni, a fűszerekkel azonban érdemes gazdagon bánni.
Hétköznap sok mindenre van idő, de arra, hogy órákat álljunk a konyhába, csak nagyon ritkán. Ilyenkor jönnek jól a gyors vacsoraötletek, azok a fogások, amelyek hipp-hopp elkészülnek, finomak és tartalmasak, amivel az egész család jóllakik. A pikáns fetakrém éppen ilyen, pillanatok alatt összedobhatható, kenyérre kenve vagy mártogatósnak pedig azonnal fogyasztható.
A húsmentes kence kalóriatartalma viszonylag alacsony, így a diétába is jól beleillik. Ha a feta sósságát ellensúlyozni szeretnénk, akkor érdemes beletenni egy kevés krémsajtot, ettől harmonikusabb, selymesebb lesz a végeredmény.
A fetát, a friss sajtot, a gerezd fokhagymát, az olívaolajat és a frissen őrölt fekete borsot egy keverőedénybe tesszük, majd botmixer segítségével pépesítjük.
A petrezselymet és a bazsalikomot felaprítjuk. Ezután a chilipaprika magvait eltávolítjuk, majd egész apróra felkockázzuk, és már csak egy kanállal hozzákeverjük a fetás masszához.
Kenyeret pirítunk, zöldségeket szelünk, majd jóízűen belakmározzuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…