A könnyed, krémes fetakrém kenyérre kenve és mártogatósnak is isteni, a fűszerekkel azonban érdemes gazdagon bánni. 

Hétköznap sok mindenre van idő, de arra, hogy órákat álljunk a konyhába, csak nagyon ritkán. Ilyenkor jönnek jól a gyors vacsoraötletek, azok a fogások, amelyek hipp-hopp elkészülnek, finomak és tartalmasak, amivel az egész család jóllakik. A pikáns fetakrém éppen ilyen, pillanatok alatt összedobhatható, kenyérre kenve vagy mártogatósnak pedig azonnal fogyasztható.

A húsmentes kence kalóriatartalma viszonylag alacsony, így a diétába is jól beleillik. Ha a feta sósságát ellensúlyozni szeretnénk, akkor érdemes beletenni egy kevés krémsajtot, ettől harmonikusabb, selymesebb lesz a végeredmény.

Pikáns fetakrém

200 g feta sajt
200 g krémsajt (frischkease, 70% zsírtartalmú friss, de nem tömlős)
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
8 levél bazsalikom
1 db chili
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
3 ek olívaolaj

 

A fetát, a friss sajtot, a gerezd fokhagymát, az olívaolajat és a frissen őrölt fekete borsot egy keverőedénybe tesszük, majd botmixer segítségével pépesítjük.

A petrezselymet és a bazsalikomot felaprítjuk. Ezután a chilipaprika magvait eltávolítjuk, majd egész apróra felkockázzuk, és már csak egy kanállal hozzákeverjük a fetás masszához.

Kenyeret pirítunk, zöldségeket szelünk, majd jóízűen belakmározzuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!