Fotó: Real Simple
Ha rákívántál a hagymaleves selymes, enyhén édeskés ízére, nem kell rögtön az étterembe rohanni, ugyanis a franciák népszerű levese otthon is nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül.
A hagymaleves gyakran szerepel az éttermek kínálatában, hiszen végtelenül egyszerű az elkészítése, és többnyire mindenki szereti. Jó hír, hogy otthoni körülmények között is remekül kivitelezhető, és az elkészítése sem igényel különösebb macerát, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy az elején a cukrot megkarramellizáljuk a vajon, ettől lesz igazán mély ízű, zamatos a levesünk.
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1 kg vöröshagyma
1 ek cukor
4 gerezd fokhagyma
2 eksima liszt
250 ml száraz fehérbor
1,3 l forró, erősen ízesített marha alaplé
140 g gruyère sajt
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, majd fedő alatt 10 perc alatt puhára pirítjuk.
Beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk főni, amíg meg nem karamellizálódik. A hagymának aranyszínűnek, ízesnek kell lennie. Nagyon figyeljünk, hogy le ne égjen!
A hagyma főzési idejének utolsó néhány percében hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, majd beleszórjuk a lisztet, és jól összekeverjük.
Folyamatosan növelünk a hőn, miközben felöntjük a fehér borral és az alaplével. Fedő alatt 15-20 percig főzzük.
Ha elkészült megszórjuk a lereszelt gruyère sajttal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…