Mennyei gránátalmás pohárkrém vagy a gránátalma chutney. Mind mind isteni desszertek. De gondoltátok volna, hogy a gránátalma jól passzol például a húsokhoz is? Na, mi most ehhez hoztunk egy receptet!
A gránátalma jótékony hatásait már kitárgyaltuk, például, hogy kiváló Candida ellen, és egy igazi vitaminbomba. Nem mellesleg kívülről is alkalmazható, kiváló bőrfiatalító. Talán elsőként desszertként tudnánk elképzelni, pedig hiba lenne ebbe a skatulyába belerakni. Mi most éppen ezért egy húsokhoz kíválóan illő mártást hoztunk, ami tutira feldobja a tányért!
A gránátalmát félbe vágjuk, majd kiszedjük a magjait. A filterekkel és a fahéjjal teát főzünk, lehűtjük, majd hozzáadjuk a kipréselt gránátalma levét, és egy picit megcukrozzuk.
Egy lábasban vajat hevítünk, beletesszük a lisztet és világos színűre lepirítjuk. Gyakorlatilag rántást készítünk, majd ezután hozzáöntjük a teás-gránátalmás levet és kellő sűrűségűre készítjük. Tovább ízesíthetjük fahéjjal. Sült csirkecombokhoz igazán mennyei. Jó étvágyat hozzá!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…