A frittata con la ricotta, vagyis a ricottás frittata egy vitathatatlanul finom és kiadós reggeli, ami minden tojáskedvelőt képes levenni a lábáról. 

Ahogy a mondás is tartja: a változás gyönyörködtet. Ha unod már a szendvicset, a bundás kenyeret, a müzlit és a sima főtt tojást, akkor érdemes kicsit extrább fogások után nézni, és feldobni a megszokott repertoárt. Tény, hogy a frittata con la ricotta nem 5 perc alatt készül el, de az biztos, hogy megéri a befektettet időt és energiát, és a család sem fog benne csalódni.

Ricottás frittata

  • 4 tojás
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 40 dkg ricotta
  • 2 marék rukkola
  • 5 dkg reszelt sajt

A tojásokat felütjük egy tálba, villával felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sütőport és az étkezési keményítőt, átkeverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáforgatjuk. Beleforgatjuk a morzsolt ricottát és a durvára vágott rukkolát.

Egy serpenyőt, ami bedugható a sütőbe (nem műanyag a nyele) kikenjük egy kevés olívaolajjal.

A felvert ricottás-fűszeres tojást beleöntjük a tűzről levett serpenyőbe, majd 180 fokos sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt megsütjük – attól függően, mennyire rezgősen szeretjük a tojást.

A sütőből kivéve azonnal, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: