Fotó: Profumo di Basilico
A frittata con la ricotta, vagyis a ricottás frittata egy vitathatatlanul finom és kiadós reggeli, ami minden tojáskedvelőt képes levenni a lábáról.
Ahogy a mondás is tartja: a változás gyönyörködtet. Ha unod már a szendvicset, a bundás kenyeret, a müzlit és a sima főtt tojást, akkor érdemes kicsit extrább fogások után nézni, és feldobni a megszokott repertoárt. Tény, hogy a frittata con la ricotta nem 5 perc alatt készül el, de az biztos, hogy megéri a befektettet időt és energiát, és a család sem fog benne csalódni.
A tojásokat felütjük egy tálba, villával felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sütőport és az étkezési keményítőt, átkeverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáforgatjuk. Beleforgatjuk a morzsolt ricottát és a durvára vágott rukkolát.
Egy serpenyőt, ami bedugható a sütőbe (nem műanyag a nyele) kikenjük egy kevés olívaolajjal.
A felvert ricottás-fűszeres tojást beleöntjük a tűzről levett serpenyőbe, majd 180 fokos sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt megsütjük – attól függően, mennyire rezgősen szeretjük a tojást.
A sütőből kivéve azonnal, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…