Abban megegyezhetünk, hogy a cukkinis ételek repertoárja határtalan, mégis egy egyszerű recept, a sajttal töltött cukkini az egyik legfinomabb mind közül. 

A cukkini vitathatatlanul a nyár egyik sztárja, amit számtalan úton-módon felhasználhatunk, többek között megtölthetjük. Ezúttal egy olyan receptet mutatunk nektek, amit vegetáriánus értrenden élők is nyugodtan fogyaszthatnak.

Hozzávalók

3 nagy db cukkini
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 nagy fej vöröshagyma
1 db tojás
5 dkg füstölt sajt
5 dkg camembert sajt
A cukkinit megmossuk, félbevágjuk. Ha magos a zöldség, akkor azokat kikanalazzuk, és kidobjuk. A cukkini belsejét kivájjuk, majd félretesszük.

A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kivájt cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük a cukkinit, amíg a leve el nem fő. Ezután félrerakjuk, és hagyjuk kicsit kihűlni.

Míg a cukkini hűl, addig a tepsibe dupla réteg sütőpapírt rakunk, (sok levet ereszt sütéskor), majd egymás mellé rakjuk a cukkiniket.

A tojást hozzádolgozzuk a cukkinihez, majd beletöltjük a zöldség üregekbe. Ezután a sajtokat pedig tetszés szerint ráhalmozzuk a húsra.

Így tesszük az előmelegített 200 fokos sütőbe 25-35 percre. Kész is az ínycsiklandó sajttal töltött cukkini, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: