Fotó: Cookpad
A savanyú káposztasaláta tipikus újévi fogás, ugyanis a babona szerint a lencse és a malac mellett a káposzta is szerencsét hoz az új esztendőben.
A káposztából készült ételek az újévi menüsor népszerű szereplői, ugyanis a káposzta erősen hajaz egy zöldhasúra, ennek okán pedig érdemes sokat fogyasztani belőle Szilveszter és Újév tájékán, ugyanis a hagyomány szerint pénzt hoz a házhoz.
Ám káposztát enni nem csak a babonák betartása végett érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert kifejezetten jót tesz a másnapos, háborgó gyomornak.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…