A zöldborsó-krémleves a világ egyik legfinomabb krémlevese, ami pillanatok alatt elkészül, és elrontani se nagyon lehet.
A zöldborsó-krémlevesben az a legszuperebb, hogy csak néhány összetevő szükséges hozzá, ráadásul fagyasztott borsóból is nyugodt szívvel elkészítheted. Ugyan az alaprecept is tökéletesen finom, ha szeretnél egy kicsit turbózni a dolgon, akkor tegyél bele mentát, attól még izgalmasabb, érdekesebb lesz a végeredmény.
Zöldborsó-krémleves recept
- 60 dkg zöldborsó
- egy nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 6 dl zöldségleves alaplé
- 10 szál menta
- 3 ek citromlé
- 3 ek tejszín vagy tejföl
- só ízlés szerint
A hagymákat meghámozzuk, felaprítjuk. A menta leveleit a szárról lecsipkedjük.
Egy nagyobb méretű edényben olajat forrósítunk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Hozzáadjuk a borsót és a mentát, majd lassú tűzön puhára főzzük. Ha egy késhegyni szódabikarbónát adunk hozzá, akkor a borsó garantáltan megtartja élénk zöld színét.
Egy kevés borsot kiszedünk a tálaláshoz, a többit botmixerrel pürésítjük, majd sóval esetleg cayenne borssal ízesítjük.
Belekeverjük a tejszínt és felmelegítjük, de elég már csak egyet rottyannia, ne forraljuk túl!
A félretett borsóval és egy-két menta levélel tálaljuk. Kenyeret is piríthatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]