A zöldborsó-krémleves a világ egyik legfinomabb krémlevese, ami pillanatok alatt elkészül, és elrontani se nagyon lehet.
A zöldborsó-krémlevesben az a legszuperebb, hogy csak néhány összetevő szükséges hozzá, ráadásul fagyasztott borsóból is nyugodt szívvel elkészítheted. Ugyan az alaprecept is tökéletesen finom, ha szeretnél egy kicsit turbózni a dolgon, akkor tegyél bele mentát, attól még izgalmasabb, érdekesebb lesz a végeredmény.
A hagymákat meghámozzuk, felaprítjuk. A menta leveleit a szárról lecsipkedjük.
Egy nagyobb méretű edényben olajat forrósítunk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Hozzáadjuk a borsót és a mentát, majd lassú tűzön puhára főzzük. Ha egy késhegyni szódabikarbónát adunk hozzá, akkor a borsó garantáltan megtartja élénk zöld színét.
Egy kevés borsot kiszedünk a tálaláshoz, a többit botmixerrel pürésítjük, majd sóval esetleg cayenne borssal ízesítjük.
Belekeverjük a tejszínt és felmelegítjük, de elég már csak egyet rottyannia, ne forraljuk túl!
A félretett borsóval és egy-két menta levélel tálaljuk. Kenyeret is piríthatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…