Sportolóknak

Sütés nélküli málnás-fehércsokoládés sajttorta

Sajttorta, sajttorta, miért vagy te oly finom? A sajttorta talán az egyik legkedveltebb sütemény, amelyet ráadásul sütés nélkül is el tudunk készíteni. Megmutatjuk, hogyan lesz igazán finom és krémes!

A sütiket mindenki imádja, de lássuk be, nincs időnk és kedvünk se mindig órát hosszat robotolni a konyhában, és mértani pontossággal méricskélni az összetevőket. Ha hasonló cipőben jársz, de az édességről mégsem szeretnél lemondani, akkor a sajttorta a neked való sütemény, ugyanis ripsz ropsz megvan.

Nagyjából 20 perc alatt kész van a finoman krémes édesség, amelyről egyáltalán nem fog sütni, hogy egy gyorsan “összetákolt” finomságról van szó. A mascarponéból készült desszerteknek rengeteg variánsa létezik, mi most málnával és fehércsokoládéval dúsítottuk.

Hozzávalók

Kekszes alap

  • 23 db oreo keksz (25 dkg)
  • 7 dkg vaj (olvasztott)

Krém

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 3 dkg porcukor
  • 200 ml növényi tejszín
  • 1 teáskanál zselatin
  • 2 ek víz

Málnapüré

  • 25 dkg málna (+ a díszítéshez)
  • 8 dkg cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 teáskanál zselatin
  • 2 ek víz

Kekszes alap

A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal, és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma (22 cm) aljába, majd hűtőbe tesszük.

Krém

A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.

A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.

Málnapüré

A málnát a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük (pár másodperc), és hozzákeverjük a málnához.

Összeállítás

A krém 1/3-át a kekszes alapra simítjuk, elszórva rákanalazunk a málnapüréből, és villával cirmosra keverjük, ismét krém, málnapüré, krém. A megmaradt málnapürét pedig a krém tetejére simítjuk.

A tortát 3-4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Éva Benke

Recent Posts

Dzsúdló és a McDonald’s összeállt – Itt a zenész ikonikus Mekis menüje

Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…

1 hét ago

Kímélő receptek ropogós élménnyel – a zsírszegény sütés titkai

Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…

2 hét ago

Kymco ZX 50 karbantartási tippek

Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…

3 hét ago

Nyári diétázás – bukásra programozva?

Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…

3 hét ago

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

4 hét ago

Megérkezett Magyarországra a McDonald’s legendás Grimace Shake – Te kipróbálnád a lila őrületet?

Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…

4 hét ago