Fotó: Downshiftology
A sült karfiol krémleves pirított zöldségekből készül, amitől intenzívebb és sokkal karakteresebb lesz az íze.
Bár a karfiolkrémleveseknek se szeri, se száma, a sült változat annyira különleges, hogy feltétlenül érdemes neki adni egy esélyt. Ha nincs húsleves a hűtőben alaplevet is használhatsz, végső esetben pedig a leveskocka is megteszi.
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire elrendezgetjük.
Az olajat sóval, borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a karfiolt úgy, hogy mindenhol érje a fűszeres olaj. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20-25 perc alatt készre sütjük. A tálaláshoz néhány darab zöldséget félreteszünk.
Az újhagymát felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzárakjuk a maradék zúzott fokhagymát, majd felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát, és 10 percig főzzük.
Lehúzzuk a levest a tűzről, majd botmixerrel krémes, homogén állagúra turmixoljuk. Hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd egy-két percre visszarakjuk a tűzre, egyet-kettőt forralunk rajta.
A friss kakukkfüvet felaprítjuk. A félretett karfiolrózsákat ráhelyezzük a levesre, majd a végén a kakukkfűvel is megszórjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…