A sült karfiol krémleves pirított zöldségekből készül, amitől intenzívebb és sokkal karakteresebb lesz az íze.
Bár a karfiolkrémleveseknek se szeri, se száma, a sült változat annyira különleges, hogy feltétlenül érdemes neki adni egy esélyt. Ha nincs húsleves a hűtőben alaplevet is használhatsz, végső esetben pedig a leveskocka is megteszi.
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire elrendezgetjük.
Az olajat sóval, borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a karfiolt úgy, hogy mindenhol érje a fűszeres olaj. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20-25 perc alatt készre sütjük. A tálaláshoz néhány darab zöldséget félreteszünk.
Az újhagymát felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzárakjuk a maradék zúzott fokhagymát, majd felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát, és 10 percig főzzük.
Lehúzzuk a levest a tűzről, majd botmixerrel krémes, homogén állagúra turmixoljuk. Hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd egy-két percre visszarakjuk a tűzre, egyet-kettőt forralunk rajta.
A friss kakukkfüvet felaprítjuk. A félretett karfiolrózsákat ráhelyezzük a levesre, majd a végén a kakukkfűvel is megszórjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…