Dobd fel az őszi estéket illatos sütőben sült birsalmával! Nem kell hozzá semmilyen extra alapanyag, vagy különleges konyhai szaktudás, bárki könnyen elkészítheti otthon, a sütőben is.
A birsalma jellegzetesen őszi étel, mégis valami oknál fogva csak kevesen használják. Pedig nincs is egyszerűbb, mint bedobni a sütőbe az illatos, ám és rendkívül egészséges gerezdeket, mellétenni egy-két melengető téli fűszert, majd hagyni, hogy a sütő tegye a dolgát.
Sütőben sült fűszeres birsalma
- 4 db egészséges birsalma
- 8 db szegfűszeg/ esetleg fahéj
- opcionálisan vaj
A birsalmákat megtisztítjuk, félbevágjuk, a magházakat erős késsel kivágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire felsorakoztatjuk a félbevágott birseket. Vékonyan megkenhetjük vajjal, de nem szükséges. A közepükbe egy-egy szegfűszeget teszünk.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20 perc alatt puhára sütjük. (Tűszúrással ellenőrizzük, ha még nem puha, tovább folytatjuk a sütést.)
[sc name=”facebook” ][/sc]