Dobd fel az őszi estéket illatos sütőben sült birsalmával! Nem kell hozzá semmilyen extra alapanyag, vagy különleges konyhai szaktudás, bárki könnyen elkészítheti otthon, a sütőben is. 

A birsalma jellegzetesen őszi étel, mégis valami oknál fogva csak kevesen használják. Pedig nincs is egyszerűbb, mint bedobni a sütőbe az illatos, ám és rendkívül egészséges gerezdeket, mellétenni egy-két melengető téli fűszert, majd hagyni, hogy a sütő tegye a dolgát.

Sütőben sült fűszeres birsalma 

  • 4  db egészséges birsalma
  • 8 db szegfűszeg/ esetleg fahéj
  • opcionálisan vaj

A birsalmákat megtisztítjuk, félbevágjuk, a magházakat erős késsel kivágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire felsorakoztatjuk a félbevágott birseket. Vékonyan megkenhetjük vajjal, de nem szükséges. A közepükbe egy-egy szegfűszeget teszünk.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20 perc alatt puhára sütjük. (Tűszúrással ellenőrizzük, ha még nem puha, tovább folytatjuk a sütést.)

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: