Fotó: Mr. Food
A sütőben sült hagyma önmagában és köretként is nagyon finom, de a vajat sose feledjétek róla!
Szinte nincs is olyan magyar étel, ahol ne hívnánk segítségül a hagymát, elég csak abba belegondolnunk, hogy a pörköltnek és a legtöbb ragunak is ez adja az alapját.
Ezúttal másik formájában mutatjuk meg ezt a nélkülözhetetlen zöldséget: a sütőben sült hagyma héjában készül, tetején egy szeletke vajjal és egy kevéske rozmaringgal, amitől a végén hihetetlenül puhára és illatosra sül.
A hagymák tetejét távolítsuk el, de a héját hagyjuk meg.
Rendezzük egy tűzálló tálba, majd locsold meg olívaolajjal, szórd meg jól sóval, borssal, rozmaringot vagy más zöldfűszert is tehetünk rá, attól még ízletesebb lesz.
Mindegyik tetejére rakj kis vajdarabkát, majd 180 fokon süssük meg körülbelül 45 perc alatt.
Hagyjuk kicsit hűlni, utána pucoljuk csak meg, és már fogyaszthatjuk is!
[sc name=”facebook” ]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…