Fotó: Mr. Food
A sütőben sült hagyma önmagában és köretként is nagyon finom, de a vajat sose feledjétek róla!
Szinte nincs is olyan magyar étel, ahol ne hívnánk segítségül a hagymát, elég csak abba belegondolnunk, hogy a pörköltnek és a legtöbb ragunak is ez adja az alapját.
Ezúttal másik formájában mutatjuk meg ezt a nélkülözhetetlen zöldséget: a sütőben sült hagyma héjában készül, tetején egy szeletke vajjal és egy kevéske rozmaringgal, amitől a végén hihetetlenül puhára és illatosra sül.
A hagymák tetejét távolítsuk el, de a héját hagyjuk meg.
Rendezzük egy tűzálló tálba, majd locsold meg olívaolajjal, szórd meg jól sóval, borssal, rozmaringot vagy más zöldfűszert is tehetünk rá, attól még ízletesebb lesz.
Mindegyik tetejére rakj kis vajdarabkát, majd 180 fokon süssük meg körülbelül 45 perc alatt.
Hagyjuk kicsit hűlni, utána pucoljuk csak meg, és már fogyaszthatjuk is!
[sc name=”facebook” ]
Ha gyors, illatos, őszi desszertet keresel, ami melegséggel tölti meg a konyhát és a lelkedet…
Az eldobható gumikesztyűk alapvető elemei a higiéniai és biztonsági gyakorlatoknak, elengedhetetlenek az egészségügytől kezdve az…
Ha baráti vacsoraötletet keresel, ami gyors, olcsó és garantáltan jó hangulatot teremt, akkor a palacsintaparti…
Mit tegyünk az uzsonnásdobozba, ha unjuk a párizsis zsemlét? Hogyan lehet a tízórai egyszerre egészséges,…
Meki szendvics + magyaros retro ízvilág + Dzsúdló = mi kell még? Na jó, bevalljuk:…
A fogak egészsége vitalitásunk egyik alappilérét képezi. Ugyanis az emésztés már a szájban, a rágással…