Fotó: Mr. Food
A sütőben sült hagyma önmagában és köretként is nagyon finom, de a vajat sose feledjétek róla!
Szinte nincs is olyan magyar étel, ahol ne hívnánk segítségül a hagymát, elég csak abba belegondolnunk, hogy a pörköltnek és a legtöbb ragunak is ez adja az alapját.
Ezúttal másik formájában mutatjuk meg ezt a nélkülözhetetlen zöldséget: a sütőben sült hagyma héjában készül, tetején egy szeletke vajjal és egy kevéske rozmaringgal, amitől a végén hihetetlenül puhára és illatosra sül.
A hagymák tetejét távolítsuk el, de a héját hagyjuk meg.
Rendezzük egy tűzálló tálba, majd locsold meg olívaolajjal, szórd meg jól sóval, borssal, rozmaringot vagy más zöldfűszert is tehetünk rá, attól még ízletesebb lesz.
Mindegyik tetejére rakj kis vajdarabkát, majd 180 fokon süssük meg körülbelül 45 perc alatt.
Hagyjuk kicsit hűlni, utána pucoljuk csak meg, és már fogyaszthatjuk is!
[sc name=”facebook” ]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…