Ez a sütőtökkrémleves túl sok hozzávalót nem igényel, ám így is nagyon ízletes, és nem mellesleg még egészséges is.
Bár szinte egész biztos, hogy mindenkinek megvan a jól bevált sütőtökkrémleves receptje, azért néha érdemes nyitottnak lenni az újdonságokra, ugyanis meglepően finom variációkkal találkozhatunk. Bár már sokszor elmondtuk, nem győzzük ismételni: a sütőtök az egyik legfinomabb őszi növény, amely azontúl, hogy számos formájában remekül felhasználható, még roppant egészséges is.
Mint ahogy azt sárga színe is mutatja, a sütőtök bővelkedik karotinoidokban, emellett pedig C-és B-vitaminokban is. Bár fűszerezés terén teljesen elengedhetjük a fantáziánkat, érdemes kipróbálni curry-vel, ugyanis igazán remek párost alkotnak együtt.
A sütőtököt megmossuk, kimagozzuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.
A hagymát felkockázzuk, majd a felolvasztott vajon megpirítjuk. Utána sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul.
Ha megpuhult, a tűzhelyről levéve összeturmixoljuk, közben pedig hozzáadjuk a tejszínt. Ízesítjük szerecsendióval és curry porral.
A tűzhelyre visszatéve rottyantunk rajta még egyet, ízlés szerint ízesítünk még rajta.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…