Forrás: The Spruce Eats
Ez a sütőtökkrémleves túl sok hozzávalót nem igényel, ám így is nagyon ízletes, és nem mellesleg még egészséges is.
Bár szinte egész biztos, hogy mindenkinek megvan a jól bevált sütőtökkrémleves receptje, azért néha érdemes nyitottnak lenni az újdonságokra, ugyanis meglepően finom variációkkal találkozhatunk. Bár már sokszor elmondtuk, nem győzzük ismételni: a sütőtök az egyik legfinomabb őszi növény, amely azontúl, hogy számos formájában remekül felhasználható, még roppant egészséges is.
Mint ahogy azt sárga színe is mutatja, a sütőtök bővelkedik karotinoidokban, emellett pedig C-és B-vitaminokban is. Bár fűszerezés terén teljesen elengedhetjük a fantáziánkat, érdemes kipróbálni curry-vel, ugyanis igazán remek párost alkotnak együtt.
A sütőtököt megmossuk, kimagozzuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.
A hagymát felkockázzuk, majd a felolvasztott vajon megpirítjuk. Utána sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul.
Ha megpuhult, a tűzhelyről levéve összeturmixoljuk, közben pedig hozzáadjuk a tejszínt. Ízesítjük szerecsendióval és curry porral.
A tűzhelyre visszatéve rottyantunk rajta még egyet, ízlés szerint ízesítünk még rajta.
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…