Ha szezonja van a sütőtöknek, érdemes tésztafélékhez is kipróbálni: a sütőtökös-tejszínes spagetti jó példája annak, hogyan lehet gyorsan, finomat és egészségeset készíteni.
A sütőtökös spagetti egy gyorsan kész, krémes tészta, amelynek szép narancsos színe a legszürkébb napokba is képes színt varázsolni. Készíthetjük bármilyen tésztából, de szerintünk spagettiből a legfinomabb.
Érdemes egy kevéske baconnel is megspékelni, annál finomabb lesz.
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg sütőtök
- 10 dkg baconszalonna
- 1 db közepes lilahagyma
- 10 dkg kékpenészes sajt ( a márka ízlés szerint választható)
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szál kakukkfű
- só és bors
Rakjunk fel vizet a tésztához, sózzuk, és közben kezdjük el az alap elkészítését. Abban a 8-10 percben, míg fő a tészta, bőven elkészíthetjük a szószt.
Tisztítsuk meg a hozzávalókat, a hagymát vágjuk apró kockákra, a sütőtököt félcentis kockákra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre. A vajat hevítsük fel, pirítsuk meg rajta a felcsíkozott baconszalonnát, a hagymát, a fokhagymát, és szórjuk meg a száráról leszedett kakukkfűlevelekkel. Rakjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, és pároljuk kb. 4 percet.
Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük meg alaposan, hagyjuk felforrni, és a 10 dkg sajt felét morzsoljuk bele.
1 percig kevergetve még forraljuk, ezután húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a frissen leszűrt, még forró tésztát. A tűzre visszarakva fogassuk át alaposan, tálaljuk frissen, mind a négy adag tetejére osszuk el a maradék sajtot, és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.
[sc name=”facebook” ]