Talán a világon nincs olyan megosztó zöldség, mint a kelbimbó, pedig a sütőben sült változatával nagyon sokakkal meg lehetne szerettetni még ezt a mostoha ételt is.
A kelbimbó a keresztesvirágúak családjára tartozik a karfiollal, a brokkolival és a salátával egyetemben, ám előbbiekkel ellentétben közel sem örvend akkora népszerűségnek. Ennek legfőbb oka talán az, hogy életünk során először a menzás híg húslevesben úszkálva találkozunk vele, amely finoman szólva sem hozza meg az ember kedvét.
Minden előítélet ellenére is érdemes próbálkozni a kelbimbóval, amelynek egyik legfinomabb formája, ha sütőben megsütjük és tejföllel tálaljuk.
A kelbimbókat először megtisztítjuk, majd szárukat levágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kelbimbókat addig egy tálba helyezzük, majd bőségesen meglocsoljuk olíva olajjal és megszórjuk nagy szemű sóval.
Alaposan összekeverjük, hogy mindenütt egyenletesen bevonja őket az olaj.
A kelbimbókat sütőlappal bélelt tepsibe helyezzük, majd a sütőbe tolva egészen addig sütjük, míg kívülről kissé meg nem pirulnak, belül pedig puhák nem lesznek.
Hideg tejföllel kínálva a legfinomabb, de ha van kedvünk és időnk sajtmártást is készíthetünk hozzá.
Kész is a finom és egészséges sült kelbimbó, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…