Fotó: Luna
Talán a világon nincs olyan megosztó zöldség, mint a kelbimbó, pedig a sütőben sült változatával nagyon sokakkal meg lehetne szerettetni még ezt a mostoha ételt is.
A kelbimbó a keresztesvirágúak családjára tartozik a karfiollal, a brokkolival és a salátával egyetemben, ám előbbiekkel ellentétben közel sem örvend akkora népszerűségnek. Ennek legfőbb oka talán az, hogy életünk során először a menzás híg húslevesben úszkálva találkozunk vele, amely finoman szólva sem hozza meg az ember kedvét.
Minden előítélet ellenére is érdemes próbálkozni a kelbimbóval, amelynek egyik legfinomabb formája, ha sütőben megsütjük és tejföllel tálaljuk.
A kelbimbókat először megtisztítjuk, majd szárukat levágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kelbimbókat addig egy tálba helyezzük, majd bőségesen meglocsoljuk olíva olajjal és megszórjuk nagy szemű sóval.
Alaposan összekeverjük, hogy mindenütt egyenletesen bevonja őket az olaj.
A kelbimbókat sütőlappal bélelt tepsibe helyezzük, majd a sütőbe tolva egészen addig sütjük, míg kívülről kissé meg nem pirulnak, belül pedig puhák nem lesznek.
Hideg tejföllel kínálva a legfinomabb, de ha van kedvünk és időnk sajtmártást is készíthetünk hozzá.
Kész is a finom és egészséges sült kelbimbó, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…