Fotó: Taste
A tabulé az egyik legnépszerűbb közel-keleti fogás, amely kellemesen laktató, és telis-tele van mindenféle zöldséggel.
Most hogy mindjárt itt tavasz, eljött az ideje, hogy könnyítsünk kicsit a fogásokon, és még nagyobb hangsúlyt fektessünk a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztására.
Ha unjuk már a klasszikus saláta-repertoárt, akkor érdemes szétnézni a közel-keleti gasztronómia háza táján, ahol egészséges, mégis különleges ízekkel találkozhatunk. Éppen ilyen a tabulé is, ez a bulgurral vagy kuszkusszal készült hűsítően finom petrezselymes saláta, amely köretként, de egytálételként is megállja a helyét.
A kuszkuszt egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, lefedjük, és öt percig állni hagyjuk, míg a kuszkusz magába szívja a vizet.
Az uborkát és a paradicsomot kis kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszhoz. A citrom lereszelt héját is rászórjuk.
Elkészítjük az öntetet: a citrom levét, az olívaolajat és az összezúzott fokhagymát alaposan összekutyuljuk, majd sóval ízesítjük, és ráöntjük a kuszkuszra. Az egészet többször átfogatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…