Fotó: The Spruce Eats
A karalábé-krémleves selymes, karakteres fogás, ami olyan laktató, hogy nem is feltétlen szükséges utána második fogás.
A karalábé nem tartozik a legnépszerűbb fogások közé, jellegzetes ízét és illatát sokan nem kedvelik főzve, pedig nagyon változatos és nem utolsósorban ízletes ételeket lehet készíteni belőle. Készíthetsz belőle töltött karalábét, rakhatod salátába, megsütheted köretnek, sőt krémlevest is főzhetsz belőle. Utóbbihoz mutatunk most receptet.
80 dkg karalábé
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db közepes burgonya
2 darab fehérrépa
8 dl alaplé
5 dkg vaj
1 tk. köménymag
1 dl tejszín
Gruyere sajt
só, bors
Egy edényben vajat hevítünk, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a köménymagot és a zúzott fokhagymát, és még egy percig kevergetjük. Ezután a kockákra vágott burgonyát és a karalábét, valamint a karikára vágott fehérrépát is hozzáadjuk, majd körülbelül 5-10 percig kevergetjük.
Ráöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon addig főzzük a levest, ameddig a zöldségek meg nem puhulnak. (Ez körülbelül 35-40 percet vesz igénybe.)
Lehúzzuk a levest a tűzről, majd botmixerrel krémes állagúra pürésítjük.
Visszarakjuk a levest a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot, majd forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…