A karalábé-krémleves selymes, karakteres fogás, ami olyan laktató, hogy nem is feltétlen szükséges utána második fogás.
A karalábé nem tartozik a legnépszerűbb fogások közé, jellegzetes ízét és illatát sokan nem kedvelik főzve, pedig nagyon változatos és nem utolsósorban ízletes ételeket lehet készíteni belőle. Készíthetsz belőle töltött karalábét, rakhatod salátába, megsütheted köretnek, sőt krémlevest is főzhetsz belőle. Utóbbihoz mutatunk most receptet.
80 dkg karalábé
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db közepes burgonya
2 darab fehérrépa
8 dl alaplé
5 dkg vaj
1 tk. köménymag
1 dl tejszín
Gruyere sajt
só, bors
Egy edényben vajat hevítünk, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a köménymagot és a zúzott fokhagymát, és még egy percig kevergetjük. Ezután a kockákra vágott burgonyát és a karalábét, valamint a karikára vágott fehérrépát is hozzáadjuk, majd körülbelül 5-10 percig kevergetjük.
Ráöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon addig főzzük a levest, ameddig a zöldségek meg nem puhulnak. (Ez körülbelül 35-40 percet vesz igénybe.)
Lehúzzuk a levest a tűzről, majd botmixerrel krémes állagúra pürésítjük.
Visszarakjuk a levest a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot, majd forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ahogy beköszöntenek a hűvösebb őszi napok és az esti sötétedés is hamarabb érkezik, egyre több…
A konyhai mosogató dugulása egy gyakori és bosszantó probléma, amely bármely háztartást érinthet. A víz…
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…