Az amerikai konyha emblematikus darabja az amerikai káposztasaláta, amelynek alapváltozata roppant olcsó, és kevés dolog szükségeltetik hozzá. Egy klasszikus coleslaw recept szerintünk mindig jól jön, úgyhogy ma ezzel kedveskedünk.
A coleslaw remekül illik grillezett vagy roston sült húsokhoz, de sült vagy rántott húsokhoz is tökéletesen passzol. Amerikában gyakran teszik a hamburgerbe is, itthon leginkább a hamburger mellé választhatjuk, mint köretet. Ezenkívül hidegtálakon is szuperül mutat, például pirítósra kenve is isteni.
A coleslaw recept egyéni ízlés szerint dúsítható, az alap összetevőkön kívül gazdagíthatjuk hagymával, reszelt almával, de ha ránk hallgattok ezt a mártást nem gondoljátok túl.
Mutatunk egy nálunk már bevált receptet, amellyel szerintünk igazán tökéletes a coleslaw.
A megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. Egy nagyobb méretű tálba belehelyezzük a zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk őket ízlés szerint, és összekeverjük.
Egy másik tálban összekavarjuk a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Megsózzuk, borsozzuk, ezután hozzákutyuljuk a mézet és a citromlevet.
Az öntetet összekeverjük a zöldségekkel, végül néhány órára a hűtőbe tesszük a salátát.
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…