Sokaknál a zabkása az abszolút kedvenc, de hogy ne váljék unalmassá, érdemes néha más gabonafélékkel is kísérletezni. A köles például egy remek alternatíva.
A köles mennyannyi csodás élettani hatással rendelkezik: könnyen emészthető, magas a rosttartalma, szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet, miközben az egyik leggazdagabb magnéziumforrás. Az ősgabonáként is emlegetett növény valamikor a magyar konyha egyik alapélelmiszere volt, később azonban valamiért háttérbe szorult, szinte már nem is gondolunk rá, pedig sokrétű felhasználása és egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt feltétlenül érdemes visszavezetni a mindennapokba. Kezdjük mondjuk a reggelinél!
A kölest kimérjük, víz alatt alaposan leöblítjük. Ha reggelinek készítjük, érdemes előző este beáztatni a kölest, így megszívja magát, és könnyebben puhul majd főzéskor.
A kölest leszűrjük. A tejet a vízzel felforraljuk, majd hozzátesszük a megmosott kölest, és többször átkeverve 20-25 percig alacsony lángon főzzük. Ha úgy érezzük, hogy kevés rajta a folyadék, önthetünk még hozzá tejet vagy vizet.
Mielőtt lehúznánk a tűzről, mehet bele az édesítő és a vanília-kivonat.
Tálaláskor díszítjük a kedvenc gyümölcseinkkel.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…