Mintegy hatezer adag halászlével, négyezer sült pontypatkóval és egész napos kulturális programokkal várják az érdeklődőket szombaton a tiszacsegei halászléfesztiválra, amelyet immár 12. alkalommal rendez meg a csegei halászcsárda.
Nagy Sándor csárdatulajdonos a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a találkozót évről évre hagyományőrző jelleggel rendezik meg a speciális recept alapján készülő, híres tiszacsegei halászlé népszerűsítése és a helyi turisztikai kínálat bővítése érdekében.
A fesztivált az idén első alkalommal támogatja az Agrárminisztérium, a szaktárca külön sátorral lesz jelen a rendezvényen a halfogyasztás népszerűsítésére – fűzte hozzá.
Szalai János csárdavezető hozzátette: szombaton a Tisza-parton hatalmas üstökben készítik majd a hagyományos és a korhely halászlét, amelyet ezen a napon fél áron kínálnak. A négyezer pontypatkó mellett egy mázsa, a Duna-deltából származó keszeget és kárászt is megsütnek.
A Tisza-parton felállított színpadon művészeti csoportok, énekesek, táncosok lépnek fel, számos családi és gyermekprogramot rendeznek, este pedig az Abrakazabra Tisza-parti koncertjével ér véget az idei halászléfesztivál.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…