Categories: EseményekHírek

Hatezer adag halászlé, négyezer sült pontypatkó a halászléfesztiválon

Mintegy hatezer adag halászlével, négyezer sült pontypatkóval és egész napos kulturális programokkal várják az érdeklődőket szombaton a tiszacsegei halászléfesztiválra, amelyet immár 12. alkalommal rendez meg a csegei halászcsárda.

Nagy Sándor csárdatulajdonos a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a találkozót évről évre hagyományőrző jelleggel rendezik meg a speciális recept alapján készülő, híres tiszacsegei halászlé népszerűsítése és a helyi turisztikai kínálat bővítése érdekében.
A fesztivált az idén első alkalommal támogatja az Agrárminisztérium, a szaktárca külön sátorral lesz jelen a rendezvényen a halfogyasztás népszerűsítésére – fűzte hozzá.
Szalai János csárdavezető hozzátette: szombaton a Tisza-parton hatalmas üstökben készítik majd a hagyományos és a korhely halászlét, amelyet ezen a napon fél áron kínálnak. A négyezer pontypatkó mellett egy mázsa, a Duna-deltából származó keszeget és kárászt is megsütnek.

A Tisza-parton felállított színpadon művészeti csoportok, énekesek, táncosok lépnek fel, számos családi és gyermekprogramot rendeznek, este pedig az Abrakazabra Tisza-parti koncertjével ér véget az idei halászléfesztivál.

 

Vajling

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago