Mintegy hatezer adag halászlével, négyezer sült pontypatkóval és egész napos kulturális programokkal várják az érdeklődőket szombaton a tiszacsegei halászléfesztiválra, amelyet immár 12. alkalommal rendez meg a csegei halászcsárda.
Nagy Sándor csárdatulajdonos a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a találkozót évről évre hagyományőrző jelleggel rendezik meg a speciális recept alapján készülő, híres tiszacsegei halászlé népszerűsítése és a helyi turisztikai kínálat bővítése érdekében.
A fesztivált az idén első alkalommal támogatja az Agrárminisztérium, a szaktárca külön sátorral lesz jelen a rendezvényen a halfogyasztás népszerűsítésére – fűzte hozzá.
Szalai János csárdavezető hozzátette: szombaton a Tisza-parton hatalmas üstökben készítik majd a hagyományos és a korhely halászlét, amelyet ezen a napon fél áron kínálnak. A négyezer pontypatkó mellett egy mázsa, a Duna-deltából származó keszeget és kárászt is megsütnek.
A Tisza-parton felállított színpadon művészeti csoportok, énekesek, táncosok lépnek fel, számos családi és gyermekprogramot rendeznek, este pedig az Abrakazabra Tisza-parti koncertjével ér véget az idei halászléfesztivál.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…