Gasztroturizmus

Ez lett idén Magyarország étele

A harmadik alkalommal megrendezett Magyarország étele élőmunkás szakácsversenyén a csákberényi séfek remeke vitte el a fődíjat. 

A Magyarország étele szakácsverseny abszolút hazai ötlet, amely olyan népszerű, ugyanakkor innovatív ételek nevezését várják mindent évben, amely alkalmas arra, hogy Magyarország étele címet elnyerje – olvashatjuk a kezdeményezés hivatalos oldalán.

A tizenkét döntős csapat közül az első helyen idén a csákberényi Kilroy Group Kft. csapata a Kilroy Team: Ortó Gyula és Dobos Tibor végzett. A verseny témaköre a nemzeti összetartozás volt, ahol a versenyzőknek figyelembe kellett venni, hogy olyan ételt alkossanak, amelyet egy átlagos felszereltségű konyhán is el lehet készíteni, akár nagyobb mennyiségben is.

A verseny kikötésében az is szerepelt, hogy a piros, fehér és a zöld szín is megjelenjen a tányéron. A pirost a pirospaprika, a fehéret a túró, a zöldet pedig valamilyen zöldség szimbolizálta.

A verseny második helyezettjeként Simon András és Fodor Szabolcs (Hunguest Hotels Zrt. Galyatető) végzett, míg a harmadiknak járó díjat Paskó Csaba és Bódity Krisztián (Vajdaság) vehette át.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago