Fotó: Szeretlek Magyarország
A baranyai Geresdlakban az ehető mézeskalácsfalu elkészítéséhez 45 kiló lisztet, 20 kiló cukrot, 7 kiló mézet és 100 tojást használtak fel.
Bár a járvány a mézeskalácsfalu elkészítésébe is közbeszólt, végül így is megszületett a csodaszép sütiköltemény, melyet immáron 13. alkalommal készítettek el a lelkes sütikészítők. A baranyai településen már hosszú évek óta hagyomány, hogy Advent első vasárnapján átadják a falu mézeskalács-mását.
Idén sok egyéb mellett azokat az alkalmakat is megörökítették mézeskalács formájában, melyekre a vírushelyzet miatt sajnos nem volt lehetőség – például a majálist és a gőzgombóc fesztivált is, derül ki az RTL Klub híradójából. Mivel nagyon sok épület tavalyról maradt meg, azokat nem kellett már elkészíteni, de a geresdi kocsmát például másképpen sütötték meg idén.
Bár a járvány előtti időszakban valóságos népünnepély volt a mézeskalácsfalu elkészítése – hiszen ilyenkor a község nagy része összegyűlt a közösségi házban -, érthető okokból kifolyólag idén jóval kisebb létszámmal készült el a mestermű, mivel egyszerre csupán 2-3 ember szorgoskodhatott vele, és olyanra is akadt példa, aki otthon sütötte ki a rá eső részt.
A geresdlaki mézeskalácsfalut előzetes egyeztetés után ingyen is bárki megtekintheti Vízkeresztig, de a biztonság kedvéért egyszerre csak 9 látogatót fogadnak.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…