Megnyitott a Zsebi, a mesebeli francia pékség

A Bartók Béla úton múlt héten megnyitott Zsebi hangulatosabb már nem is lehetne, olyan mintha egy mesebeli karácsonyi cukrászdába lépnénk be, melyben csodaszép bejglik, frissen sütött kalácsok és egy méretes diótörő-figura teszi igazán ünnepivé az újonnan nyílt pékség hangulatát. 

Míg a többség kénytelen bezárni, addig mások inkább kinyitnak. Utóbbit tette a Déryné bisztró tulaja, Kovács Kristóf is, aki gondolt egyet, és felavatta Zsebi névre keresztelt pékségét, amelyhez a Déryné konyhás műhelye szolgáltatja a finom falatokat.

A francia vonulatokkal bíró pékség a nyáron rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Kő Fagyi? helyén nyílt meg, ám nem kell aggódni, ahogy beköszönt a jó idő, a fagyizó is visszatér. Addig is viszont itt ez a hangulatos pékség, amely Karácsony idejére megtelt autentikus bejglikkel, pihe-puha kalácsokkal és friss illatos kenyerekkel.

A pop-up pékség egyelőre limitált számú finomságokkal várja a belátogatókat, ám a választékra még így sem lehet panaszunk. A kínálatban találhatunk: kovászos kenyereket és bagetteket (580–1280 Ft), bécsi diós és mákos bejglit (2980 Ft), csokis és diós babkát (2980 Ft), csokis, pisztáciás és diós csigát, croissant-t, túrós batyut (490–890 Ft) és a portugálok kedvencét, a pastel de natát (200 Ft). Emellett az italokra is gondolt Kristóf, ugyanis kérhetünk elvitelre olasz pörkölésű kávét, Zhao Zhou teákat, forró csokit, de akár fűszeres forralt bort is.

Forrás: Dinig Guide

Apropó Zsebi… akiben felötlött volna a kérdés, hogy a pékség vajon honnan kapta a nevét, annak megsúgjuk, hogy a névadó nem volt más, mint Kristóf kutyája, egy mentett foxi, aki bármikor képes felvidítani gazdiját.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago