Fotó: Life
100 adag halászlét főzött le a a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete, ezzel mondva köszönetet az egészségügyi dolgozók egész éves fáradságos munkájáért.
Jótékony céllal főzték a halászlét, ezzel szerették volna megköszönni az egészségügyi dolgozók egész éves fáradhatatlan munkáját. A 100 adag halászlét négy bográcsban főzték meg, amellyel a Siófoki Kórház munkatársait lepték meg.
Ehhez segítségünkre vannak a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének tagjai, a halat azt a saját tógazdaságunkban termeltük és így karácsony közeledtével szeretnénk egy ilyen kedves kis gesztussal megköszönni az ő munkájukat
– fogalmazott Fodor Ferenc, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. haltermelési igazgatója.
A készítők még a receptet is megosztották a nagyérdeművel:[tds_note] 1 kg halhoz 8-10 dkg hagymára van szükség egy púpos evőkanál jó minőségű bácskai paprikára 3 dkg sóra és másfél liter vízre. Ennyire egyszerű az elkészítése, azért jó a bajai halászlé, gyorsan egyszerűen és természetesen tésztával tálaljuk.
[/tds_note]
A kórház dolgozóinak 50 kiló halból 100 adagot készítettek.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…