100 adag halászlét főzött le a a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete, ezzel mondva köszönetet az egészségügyi dolgozók egész éves fáradságos munkájáért.
Jótékony céllal főzték a halászlét, ezzel szerették volna megköszönni az egészségügyi dolgozók egész éves fáradhatatlan munkáját. A 100 adag halászlét négy bográcsban főzték meg, amellyel a Siófoki Kórház munkatársait lepték meg.
Ehhez segítségünkre vannak a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének tagjai, a halat azt a saját tógazdaságunkban termeltük és így karácsony közeledtével szeretnénk egy ilyen kedves kis gesztussal megköszönni az ő munkájukat
– fogalmazott Fodor Ferenc, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. haltermelési igazgatója.
A készítők még a receptet is megosztották a nagyérdeművel:[tds_note] 1 kg halhoz 8-10 dkg hagymára van szükség egy púpos evőkanál jó minőségű bácskai paprikára 3 dkg sóra és másfél liter vízre. Ennyire egyszerű az elkészítése, azért jó a bajai halászlé, gyorsan egyszerűen és természetesen tésztával tálaljuk.
[/tds_note]
A kórház dolgozóinak 50 kiló halból 100 adagot készítettek.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…