Most nem éppen gusztusos fogások kerülnek terítékre, az egyszer biztos! Persze ízlések és pofonok, de ezek még nálunk is kiverték a biztosítekot. Előre szóltunk!
Eddig beszámoltunk már nektek a leghalálosabb és a legdrágább ételek listájáról, így most arra gondoltunk, hogy számot vetünk a világ legfurcsább, legelborzasztóbb ételeiről is. Nekünk egyszer kétszer leesett az állunk, és persze nem éppen jó értelemben.
Lássuk!
Balut
A balut, azaz a kifejlett kacsaembrió a Fülöp-szigeteken és Vietnámban népszerű reggelinek számít: megfőzik a tojást, amiben szegény embrió fejlődik. Akinek pedig mindezt bírja a gyomra, nem kell mást tennie, mint lebontani a tojás héját, ahol visszanéz két kis lábacska, de akár két szem is.
Kiviak
A kiviak tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek kivételes alkalmakkor, például esküvökön szolgálnak fel. Fókabőrbe néha több száz alkát (sirályhoz hasonló madár) helyeznek teljes egészben, tollastól. Három hónapra a földbe ássák, majd amikor a madarak már erjedni kezdtek a fókabőrben, akkor kiássák és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják.
Sült tarantula
Ezen talán nincs is sok magyarázni való. Azért mi meggondolnánk, hogy megesszük-e.
Blodplättar
Svédül blodplättar, vagy veriohukainen (finnül), egy véres palacsinta, ami disznóvérből, tejből, vajból és hagymából készül. Hát mi inkább a gundelre szavazunk…
Gyümölcsevő denevérből készült leves
Indiában még ma is előszeretettel fogyasztják a denevérből készült levest. Erre azonban csakis gyümölcsevő denevért használnak, mivel a húsevő fajta számtalan veszélyes kórság hordozója. Szerencsétlen állatot mindennemű zsigerelés nélkül, szőröstül bőröstül főzik meg és tálalják a fel.
Kép forrása: https://io9.gizmodo.com/