A világ legjelentősebb pezsgőversenyeként számon tartott Champagne and Sparkling Wine World Championships minden évben a világ legkiemelkedőbb pezsgői közül választja ki a legjobbakat. A CSWWC zsűrije már harmadik alkalommal döntött úgy, hogy a somlói Kreinbacher a legjobb magyar pezsgő.

A londoni díjátadó gálán számos nagydíjat adtak át, a világ szinte minden pontjáról beküldött pezsgők közül kihirdették a 9 világbajnokot, a 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest. A Kreinbacher aranyérmes Brut Classic 2015 Magnum pezsgője további két Best in Class címet is elnyert, a legjobb magyar brut és a legjobb magyar magnum pezsgő kitüntetését.

A CSWWC 2019 abszolút világbajnoki trófeáját a Dom Pérignon 2004-es Magnum kiadása nyerte el. A Franciaországi Champagne régió mellett, az olaszok is kitűnő eredménnyel zártak a színvonalas versenyen: az olasz pezsgők ugyanis öt különböző kategóriában is díjat tudhatnak magukénak. Az év pezsgőpincészete az olasz TrentoDOC régióból származó Ferrari lett, a zsűri kedvencének járó díjat pedig a Chairman’s Trophy-t a Champagne Palmer & Co vehette át.

Forrás: https://www.travelo.hu/boresgasztro/20191108-london-pezsgok-oscardija-atadtak-magyar-dijazott.html

Hirdetés: