Már javában tart a farsangi szezon, úgyhogy jobb tisztában lenni a farsangi ételekkel is. A szalagos fánkot már bemutattuk nektek, most egyik rokona a csöröge fánk következik!
A csöröge vagy más néven csöröge fánk egy igazi régi motoros, ám mintha mostanában kevésbé lenne népszerű. Ennek valószínűsíthető oka, hogy kerek társai (például a szalagos fánk) kiszorították a ringből. Pedig kár lenne hagyni feledésbe merülni a csörögét, ugyanis lényegesen egyszerűbb az elkészítése, mint a kerek társainak.
Régi magyar kedvenc a csöröge, jól bizonyítja ezt, hogy égtájanként másképpen készítik. Ami mindenképpen ennek a fánkfajtának a javára írható, hogy nem kell sem keleszteni, sem dagasztani, így sok időt megspórolhatunk vele. Lássuk!
A tálaláshoz: porcukor és lekvár
A lisztet egy keverőtálba kimérjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a sót, a kétféle cukrot, elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a tojássárgákat és a rumot is hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, ezután 15 percig a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkafelületen fél centi vékonyra kinyújtjuk, rombuszokra vágjuk, majd a közepükön hosszanti irányban bevágjuk, és az egyik a vágáson áthúzzuk.
Bő olajat forrósítunk, és fánkokat szép aranyszínűre sütjük néhány perc alatt, időnként megforgatva, majd szűrőkanállal kiemeljük, alaposan lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Porcukorral meghintve és lekvárral megkenve szerintünk mennyei desszert.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…