Az Oktogon közelében található The Magic nevezetű étteremben megelevenedik előttünk a Harry Potter regények mesés világa, ahol az ételek nevei és a berendezés is J. K. Rowling regényének hangulatát idézi. A Vájling csapata tesztelte a hangulatot, na meg az ételeket is!

Megrögzött Harry Potter fanatikusként egyszerűen nem hagyhattuk ki a Hajós utca 25. szám alatt található The Magic névre hallgató éttermet. Bevalljuk őszintén, azért nem bíztuk teljesen a véletlenre, ugyanis már az interneten felkutattuk az étlapot. A különleges hambineveknek, a színes gofriknak és a füstölgő bájitaloknak azonban már végképp nem tudtunk ellenállni, bár igazából nem is akartunk. Így történt, hogy egy verőfényes szombati napon ellátogattunk a belváros szívében található The Magic-be.

20200222 180917 scaled

A helyiségbe belépve semmi kétségünk nem maradt afelől, hogy ez bizony a Harry Potter fanatikusok Mekkája. Minden egyes apró kis részlet – kezdve a Nimbus 2000-es seprűtől, a baziliszkuszfoggal átszúrt Tom Denem naplón át a Teszlek Süvegig –  tisztelgés a Rowling által megalkotott varázsvilág előtt. A bejárattól jobbra elnézve egy Alohomora feliratot láthatunk, amely azt jelzi, hogy szabad az út a lépcsőn felfelé, amely a Sötét Mágia terembe torkollik. Több szempontból is érdemes fellátogatni az emeltre, többek között azért is, mert így megcsodálhatjuk a mennyezetről lelógó gyertyákat, amelyek a Roxfort elvarázsolt mennyezetét ábrázolják. Nem tudunk elmenni a háttérben finoman felsejlő Harry Potter filmek zenéje felett sem, amely tovább segít elmerülni Rowling mesevilágában.

IMG 20200208 WA0004
Sárkánytűz hambi villámkrumplival

No, azért az ételekről se feledkezzünk meg! Az étlap főképpen burgerekből és különböző gofrikból áll, de a reggelizni vágyó vendégekre is gondolnak, ugyanis van itt angol reggeli is dögivel. Mi elsőként két bájitallal kezdtük, a Szépség Elixír és a Hisztéria főzet jól hangzott, így ezeket próbáltuk ki. Az italok mellé, pedig egy jó kiadós hambi is dukált. Ezekből hosszas tanakodás után végül kettőt sikerült rendelnünk: egy Fekete Mágia és egy Sárkánytűz burgerre esett a választás. A hambik teljesen rendben voltak, a coleslaw-ért külön respekt, az valóban roppant ízletes volt. A menüt végül egy Mugli varázs gofrival zártuk.

IMG 20200208 WA0008
Mugli Varázs waffle

A Fekete Mágia burgernek egyébként nemcsak a neve, de a bucija is fekete színű. Bár mi nem próbáltuk ki, de ötletesnek tűnt a  Házimanók étke burger. Ebben az esetben három mini buci jár, három különböző ízesítéssel. Annak, aki pedig nehezen tud dönteni, ott a Két Oldal Csatája, amikor két különböző közepes méretű hambit kóstolhatunk meg, vagy akár felezhetünk el az egyik barátunkkal. Mindezeket látva és hallva nyugodt szívvel ajánlunk Nektek ez a helyet (és nem csak akkor, ha Harry Potter rajongó vagy), tökéletes helyszín egy ebédre vagy vacsora, vagy akárcsak arra, hogy füstölgő bájitalok mellett kibeszéljétek a napot.

Hirdetés: