Mi is lehetne jobb a hidegben egy isteni forró csokinál? Bár mi egy forró fürdőt is szívesen vennénk, azért egy igazi, francia, sűrű forró csokinak nincs párja!

Ha pár percnyi kényeztetésre, szusszanásra és nyugalomra vágynánk, akkor mi egy francia forró csokival jutalmazzuk meg magunknak.

Bár a boltokban is kaphatóak az előre gyártott forró csokis porok, amiket mi -őszinték leszünk – nem nagyon preferálunk. Az instant változatok – nyugodtan állíthatjuk -, hogy a közelében sincsenek az intenzív ízvilágú forró csokihoz, amit most fogunk elkészíteni. Az előkészítési idő, mindössze 3 perc, de a főzési idő is kimerül 5 percben. Ne sajnáljuk rá ezt a  8 percet, egy csepp igazi Párizs!

Hozzávalók

1, 5 csésze tej
1/2 csésze tejszín
2 teáskanálnyi porcukor
1/2 teáskanálnyi  eszpresszó kávépor
1 tábla legalább 72%-os kakaótartalmú csokoládé
tejszín a szervírozáshoz

Veszünk egy közepes méretű főzőedényt. A tejet, tejszínt, porcukrot, az eszpresszó kávéport összekeverjük. Közepes lángon főzzük, egészen addig ameddig kisebb buborékok jelennek meg a tetején. Főzés közben viszont semmiképpen ne keverjük, ez fontos!

Levesszük a tűzről az edényt, majd a felkockázott csokit felolvasztjuk, majd ezt is a szószos edénybe tesszük. Még egy kicsit melegítsünk rajta, biztos, ami biztos.

Forrón tálaljuk 2 csészében. Jó nagy adag tejszínhabbal díszítjük még.
Jó étvágyat!

Hirdetés: