Forrás: Femina
Nyáron legalább egyszer – ha nem többször – elkészítjük az őszibarack-krémleves receptjét, amely annyira egyszerű, ám ízletes, hogy mindenkinek meg kellene kóstolni.
A kánikulában, amikor a hátunk közepére sem kívánjuk a zsíros és nehéz ételeket, az egyik legjobb fogás a gyümölcsleves. Kár is lenne veszni hagyni azt a rengeteg finom gyümölcsöt, ami nyáron megterem, így ami esetleg ütődött vagy nem olyan szép, nyugodtan használjuk fel levesben.
A zamatos őszibarackból például nagyon ízletes leves készíthető, amely még desszertként is megállja a helyét. Sőt, mi több, még főzni sem kell, így az értékes tápanyagok is benne maradnak. Viszont diétásnak közel sem diétás, a sok cukor miatt, de ha egészségesebbre vágyunk, akkor a cukrot váltsuk ki valamilyen természetes édesítőszerrel, például nyírfacukorral vagy kókuszcukorral.
A pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverjük, a fahéjjal fűszerezzük.
A tejszínt a megtisztított gyümölccsel és a cukorral összeturmixoljuk, a pudingos tejbe szűrjük, elkeverjük.
Jól behűtjük, tejszínnel díszítve tálaljuk.
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…