Forrás: Femina
Nyáron legalább egyszer – ha nem többször – elkészítjük az őszibarack-krémleves receptjét, amely annyira egyszerű, ám ízletes, hogy mindenkinek meg kellene kóstolni.
A kánikulában, amikor a hátunk közepére sem kívánjuk a zsíros és nehéz ételeket, az egyik legjobb fogás a gyümölcsleves. Kár is lenne veszni hagyni azt a rengeteg finom gyümölcsöt, ami nyáron megterem, így ami esetleg ütődött vagy nem olyan szép, nyugodtan használjuk fel levesben.
A zamatos őszibarackból például nagyon ízletes leves készíthető, amely még desszertként is megállja a helyét. Sőt, mi több, még főzni sem kell, így az értékes tápanyagok is benne maradnak. Viszont diétásnak közel sem diétás, a sok cukor miatt, de ha egészségesebbre vágyunk, akkor a cukrot váltsuk ki valamilyen természetes édesítőszerrel, például nyírfacukorral vagy kókuszcukorral.
A pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverjük, a fahéjjal fűszerezzük.
A tejszínt a megtisztított gyümölccsel és a cukorral összeturmixoljuk, a pudingos tejbe szűrjük, elkeverjük.
Jól behűtjük, tejszínnel díszítve tálaljuk.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…