Fotó: Food52
Télen muszáj kicsit feltúrbózni az immunrendszerünket, a töltött cékla pedig tökéletes választás, ha finom, egészséges és különleges ízekre vágyunk.
A cékla legnépszerűbb formája kétségkívül az ecetes saláta, ami bár savanyúságnak valóban nagyon finom, számtalan más olyan fogás is van, amihez remekül passzol ez a zöldség.
A töltött céklát például akkor is érdemes bevezetni a mindennapokba, ha egyébként nem rajongunk annyira a bíborvörös gyökérzöldségért: a cékla sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, nem is beszélve arról, hogy úgy tölthetjük és ízesíthetjük, ahogy csak kedvünk tartja.
Céklát puhára főzzük, leszűrjük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd megpucoljuk.
Gombát és a gomba szárát felszeleteljük, olajon megdinszteljük és ételízesítővel ízlé szerint megfűszerezzük.
Cékla tetejét levágjuk, közepét kis kanállal kivájjuk, majd a párolt gombát a céklákba kanalazzuk, amihez feta sajtot is teszünk.
Jénai tálat vajjal kikenjük, egymás mellé tesszük a céklákat, leöntjük natúr joghurttal, reszelünk rá füstölt sajtot és kb. 15 percig sütjük.
Kész is a töltött cékla, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…