Fotó: Food52
Télen muszáj kicsit feltúrbózni az immunrendszerünket, a töltött cékla pedig tökéletes választás, ha finom, egészséges és különleges ízekre vágyunk.
A cékla legnépszerűbb formája kétségkívül az ecetes saláta, ami bár savanyúságnak valóban nagyon finom, számtalan más olyan fogás is van, amihez remekül passzol ez a zöldség.
A töltött céklát például akkor is érdemes bevezetni a mindennapokba, ha egyébként nem rajongunk annyira a bíborvörös gyökérzöldségért: a cékla sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, nem is beszélve arról, hogy úgy tölthetjük és ízesíthetjük, ahogy csak kedvünk tartja.
Céklát puhára főzzük, leszűrjük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd megpucoljuk.
Gombát és a gomba szárát felszeleteljük, olajon megdinszteljük és ételízesítővel ízlé szerint megfűszerezzük.
Cékla tetejét levágjuk, közepét kis kanállal kivájjuk, majd a párolt gombát a céklákba kanalazzuk, amihez feta sajtot is teszünk.
Jénai tálat vajjal kikenjük, egymás mellé tesszük a céklákat, leöntjük natúr joghurttal, reszelünk rá füstölt sajtot és kb. 15 percig sütjük.
Kész is a töltött cékla, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…