Fotó: Food52
Télen muszáj kicsit feltúrbózni az immunrendszerünket, a töltött cékla pedig tökéletes választás, ha finom, egészséges és különleges ízekre vágyunk.
A cékla legnépszerűbb formája kétségkívül az ecetes saláta, ami bár savanyúságnak valóban nagyon finom, számtalan más olyan fogás is van, amihez remekül passzol ez a zöldség.
A töltött céklát például akkor is érdemes bevezetni a mindennapokba, ha egyébként nem rajongunk annyira a bíborvörös gyökérzöldségért: a cékla sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, nem is beszélve arról, hogy úgy tölthetjük és ízesíthetjük, ahogy csak kedvünk tartja.
Céklát puhára főzzük, leszűrjük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd megpucoljuk.
Gombát és a gomba szárát felszeleteljük, olajon megdinszteljük és ételízesítővel ízlé szerint megfűszerezzük.
Cékla tetejét levágjuk, közepét kis kanállal kivájjuk, majd a párolt gombát a céklákba kanalazzuk, amihez feta sajtot is teszünk.
Jénai tálat vajjal kikenjük, egymás mellé tesszük a céklákat, leöntjük natúr joghurttal, reszelünk rá füstölt sajtot és kb. 15 percig sütjük.
Kész is a töltött cékla, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…