Fotó: Food52
Télen muszáj kicsit feltúrbózni az immunrendszerünket, a töltött cékla pedig tökéletes választás, ha finom, egészséges és különleges ízekre vágyunk.
A cékla legnépszerűbb formája kétségkívül az ecetes saláta, ami bár savanyúságnak valóban nagyon finom, számtalan más olyan fogás is van, amihez remekül passzol ez a zöldség.
A töltött céklát például akkor is érdemes bevezetni a mindennapokba, ha egyébként nem rajongunk annyira a bíborvörös gyökérzöldségért: a cékla sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, nem is beszélve arról, hogy úgy tölthetjük és ízesíthetjük, ahogy csak kedvünk tartja.
Céklát puhára főzzük, leszűrjük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd megpucoljuk.
Gombát és a gomba szárát felszeleteljük, olajon megdinszteljük és ételízesítővel ízlé szerint megfűszerezzük.
Cékla tetejét levágjuk, közepét kis kanállal kivájjuk, majd a párolt gombát a céklákba kanalazzuk, amihez feta sajtot is teszünk.
Jénai tálat vajjal kikenjük, egymás mellé tesszük a céklákat, leöntjük natúr joghurttal, reszelünk rá füstölt sajtot és kb. 15 percig sütjük.
Kész is a töltött cékla, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…