Taste History Meets the Stars
Forrás: What's cooking Malta?

A Taste History Meets the Stars („Kóstolj bele a történelembe és találkozz a csillagokkal”) nevű projektet három máltai Michelin-csillagos étterem kezdeményezésével indították el, amelynek keretén belül történelmi gyökerekkel rendelkező ételeket gondolnak újra a helyi szakácsok. 

Az első igazán ősi étel a  a Papiri „Gentile Selection” ropogós csirkeszárnyak, parmezánnal, élesztővel és nyers laskagombával, amelynek hagyományai Valettában keresendők, pontosabban a közeli domonkos-rendi zárdákban, ahol már levéltári források is említik az ételt.

Az mdinai De Mondion nevű étterem történelmi fogása a lovagkorba repíti vissza a vendégeket, amelynek alapját a helyben vadászott nyúl szolgáltatja, amelyet egykoron lassan főztek meg egy edényben bab, helyi zöldségek, fűszerek és sertészsír felhasználásával. A Malefanti Pasta – amelyet a világhírű NONI étlapján találhatunk meg – pedig Valletta alsó részének háromszáz éves sütési hagyományához köthető.

Taste History Meets the Stars’
Jonathan Brincat, a NONI séfje Forrás: Eat’n’stay

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet Málta különleges gasztronómiájára, amelynek sokszínűsége a világ minden tájáról érkező ízek találkozásában rejlik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: