Forrás: What's cooking Malta?
A Taste History Meets the Stars („Kóstolj bele a történelembe és találkozz a csillagokkal”) nevű projektet három máltai Michelin-csillagos étterem kezdeményezésével indították el, amelynek keretén belül történelmi gyökerekkel rendelkező ételeket gondolnak újra a helyi szakácsok.
Az első igazán ősi étel a a Papiri „Gentile Selection” ropogós csirkeszárnyak, parmezánnal, élesztővel és nyers laskagombával, amelynek hagyományai Valettában keresendők, pontosabban a közeli domonkos-rendi zárdákban, ahol már levéltári források is említik az ételt.
Az mdinai De Mondion nevű étterem történelmi fogása a lovagkorba repíti vissza a vendégeket, amelynek alapját a helyben vadászott nyúl szolgáltatja, amelyet egykoron lassan főztek meg egy edényben bab, helyi zöldségek, fűszerek és sertészsír felhasználásával. A Malefanti Pasta – amelyet a világhírű NONI étlapján találhatunk meg – pedig Valletta alsó részének háromszáz éves sütési hagyományához köthető.
A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet Málta különleges gasztronómiájára, amelynek sokszínűsége a világ minden tájáról érkező ízek találkozásában rejlik.
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…