frankfurti-leves
Fotó: Tesco

A frankfurti leves receptjét elrontani sem lehet, a lényeg csupán annyi, hogy ne spóroljunk a virslivel és a kelkáposztával!

A frankfurti leves népszerű étel, tele van zöldséggel és mindenféle jóval, így tulajdonképpen főételként is megállja a helyét. Mivel a benne található kelkáposzta a hagyományok szerint a bőség jelképe, így szilveszterkor és újév napján is érdemes belőle készíteni, ha szeretnénk, hogy a következő esztendőben pénz álljon a házhoz.

frankfurti-leves
Fotó: Cookpad

Hozzávalók

1 kis fej kelkáposzta
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kk majoranna
só ízlés szerint3 db leveskocka
3 közepes db burgonya
2 dl tejföl
1 csapott ek finomliszt (finom)
1 ek fűszerpaprika (csapott)
350 g füstölt virsli
1 csokor petrezselyem (friss)

 

A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percre feltesszük főni. Ezután leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőségesen ellepje.

Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, majd a fokhagymát is. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal ízlés szerint megfűszerezzük.

Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket.

A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk.

Beleszórjuk az apróra vágottpetrezselymet és forralunk rajta még egyet.

Kész is a frankfurti leves, jó átvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: